Izolarea casei – soluția pentru economisire!

Vă povesteam câtă muncă am depus de când am cumpărat apartamentul și până ne-am mutat în el. Foarte multă muncă, foarte mulți bani și mult mai mulți nervi întinși la maximum destul de des.

Dar, într-un final, momentul mult așteptat a sosit și ziua în care ne-am mutat în căsuța noastră venise. Eram extrem de emoționați și  foarte fericiți. Era un moment unic, cu o puternică încărcătură emoțională….muncisem o jumătate de an pentru acest moment! Dar era într-adevăr sublim. Casa noastră era acum primitoare, relaxantă și odihnitoare. Așteptam să treacă ziua de muncă și să ajung acasă…cât de frumos sună acasă. Ne-am mutat vara, era cald și bine….a sosit toamna, ploua foarte mult, dar se cunoștea munca mea din primăvară la hidroizolarea terasei blocului. Eram mulțumit de munca mea….A sosit însă iarna, foarte frig, un ger care îți pătrundea în oase…centrala mergea în continuu, ceea ce ducea la facturi enorme atât la gaze, cât și la curent. Iată un minus pe care nu îl prevăzusem: lipsă izolații termice. Cum de nu prevăzusem acest lucru?

De îndată ce a trecut frigul și primăvara a sosit, am trecut la operațiunea „Izolare termică”. Am avut nevoie de polistiren expandat de exterior, doi alpiniști și frânghii de susținere. Am folosit un polistiren expndat de 100mm, cu o rezistență la compresiunea de tasare destul de ridicată. Aveam nevoie de o barieră termică foarte bună, astfel încât frigul să rămână afară, iar căldura în interior.

dsc04721.jpg

Am știut sigur că am făcut un lucru foarte bun atunci când au venit primele facturi, cu mult mai reduse decât anul precedent, ceea ce ne-a bucurat foarte mult, atât pe mine, cât și pe soție. Acum pierderea căldurii și cheltuielile prea mari rămăseseră doar un vis urât. Căsuța noastră ne oferea un maxim de confort și liniștea de care aveam atâta nevoie.

*sursă foto: Google

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s